Sárgamuskotály

Tokaj 2019

Halvány, szalmasárga, muskotályos illatáradattal indít és azonnali flörtbe kezd fogyasztójával. Az idei évjárat X faktora egyfajta pisztáciás sósság, ami mellett vérnarancs és mangó mutatkozik. Huncut egy bor.

Összetétel: sárgamuskotály
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10 ℃
Alkohol: 13 %
Kiszerelés: 0,75 l
Részletek

Dűlők

Medve- dűlő egyike, a legmagasabban fekvő ültetvényeinknek, 10-30 éves telepítésekkel és izgalmas ásványossággal.

Művelése kordon és Guyot.

 

Szőlészet-Borászat

A frissen szüretelt szőlőt, néhány órás héjonáztatás után finoman préseltük. Tartályban, speciális élesztővel erjesztettük amivel a legjobban tudtuk kihangsúlyozni gyümölcsösségét.

Finomseprőn tartottuk 2 hónapig .

Klasszikus reduktív tétel, hordós érlelést nem kapott.

Az év

A kiegyensúlyozott hideg telet száraz meleg március és április követte. A fakadás kicsit korán, április elején történt. Hajtás növekedés időszakban sok csapadék hullot, majd a fokozatos lehülés miatt a növekedés lelassult. A teljes Medve dűlőt bioba kezeltük. A sűrű nyári viharok következtében a Medve és az Istenhegy dűlők komolyabb jégverést kaptak. A medvében ez főként a sárgamuskotályt érintette. Szüretet normál időpontban kezdtük: augusztus 22 Chardonnay pezsgő és Pinot noir Blanc de noir alapanyagokkal. A pezsgőalapanyagok kitűnő egészségi állapotban lettek szüretelve. A borvidéken gyönyörű aszús évjárat volt a 2019. Kiváló minőségű alapbor alapanyagot tudtunk hozzá termelni a saját ültetvényeinkről. Október 16-án végeztünk a szürettel a Dorgó dűlőben, ahol késői szüretelésű édes alapanyagot gyűjtöttünk be.

Részletek

Megnevezés Bor
Sav 5,7 g/l
Alkohol 13 %
Összetétel: sárgamuskotály
pH 3,35
Kiszerelés 0,75 l
Szüret kezdetének időpontja 2019-09-23
Palackozás 2019-12-13
Érlelés tartályban, reduktív eljárásal
Érlelési idő 2 Hónap
Dűlők Medve

Kóstolás

Halvány, szalmasárga
Muskotályos illatáradat.
Egyfajta pisztáciás sósság, ami mellett vérnarancs és mangó mutatkozik.

Korábbi évjáratok

2016

2017

2018