Sauska Brut Magnum

Tokaj

“Igazán gyümölcsös! Elegánsan fejlődő illat, némi finom füstösség , párnás mousse, igazán elragadó.”

Champagne and Sparkling Wine World Championships 2023 – Legjobb magyar pezsgő, Best in Class kategóriagyőztes

 
“Mennyei! Nagyon friss és gyümölcsös. Élénk és elegáns. Ragyogóan friss és kifejezően gyümölcsös, precíz, lágy, elegáns felhabzással.”
Champagne and Sparkling Wine World Championships 2022 - aranyérem
 
Szalmasárga arany, folyamatos, lassú gyöngyözéssel. Gazdag aromáiban vadvirágos frissesség és pörkölt jegyek izgalmas kettőssége, főként pisztácia és mogyoró. A szájban csakúgy robbannak a gyümölcsök, birsalma, érett lédús körte és ánizs dominanciával.  
Összetétel: chardonnay, furmint, hárslevelű
Dosage: 11 g
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8-10 ℃
Kiszerelés: 1,5 l
15900 Ft
Polci ár
14570 Ft
Törzsvásárlói ár
10 600 Ft / l
Egységár
Részletek

Dűlők

A szőlő 100%-ban a borászat saját tokaji területeiről származik, elsősorban a Medve-, Birsalmás, Úrágya és Istenhegy-dűlőkből, valamint a kiemelkedő adottságokkal bíró Padihegyről.
 

Szőlészet-Borászat

A szőlőt kézzel szüreteljük, egészfürtös préseléssel dolgozzuk fel a tokaji borászatban. 
 
A kierjedt száraz alapborok szelekciója és meghatározott arányú házasítása már budafoki pincénkben történik. 
A harmóniát és egyensúlyt reserve hozzáadásával biztosítjuk.
A második erjedés fázisától a palackok hagyományos mészkő pezsgőpincében érnek, évszaktól függetlenül állandó 12 -16 fokos hőmérsékleten, 80-82% magas relatív páratartalommal.
 
Pezsgőnk több mint 36 hónapig érett palackban.
 
Dosage: 11 gr/l.

Az év

non-vintage

Részletek

Megnevezés Pezsgő
Sav 6,9 g/l
Alkohol 12 %
Összetétel: chardonnay, furmint, hárslevelű
Dosage: 11 g
Kiszerelés 1,5 l
Pezsgőkészítés Méthode Traditionnelle
Érlelési idő minimum 36 Hónap
Dűlők Medve, Úrágya, Padihegy, Birsalmás, Istenhegy

Kóstolás

Szalmasárga arany.
Gazdag aromáiban vadvirágos frissesség és pörkölt jegyek izgalmas kettőssége, főként pisztácia és mogyoró.
A szájban csakúgy robbannak a gyümölcsök, birsalma, érett lédús körte és ánizs dominanciával.