Sauska Rosé Brut Demi

Tokaj

Halvány lazacszínű, krémes, tiszta, simogató illattal, eper-grapefruit komplexitással. A szájban friss, keserűmandulás, telt és határozott, kifejezetten érett, epres lecsengéssel.
 
A kis palackméret miatt az antimagnum-hatás érvényesül, vagyis a kecses méret ellenére komoly, érett tételről beszélhetünk, kiegyensúlyozott gyöngyözéssel, hosszú utóízzel.
 
Összetétel: furmint, hárslevelű, pinot noir
Dosage: 8 g
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8-10 ℃
Kiszerelés: 0,375 l
4150 Ft
Polci ár
3800 Ft
Törzsvásárlói ár
11 067 Ft / l
Egységár
Részletek

Dűlők

A szőlő 100%-ban a borászat saját tokaji területeiről származik, elsősorban a Medve-, Birsalmás, Úrágya és Istenhegy-dűlőkből, valamint a kiemelkedő adottságokkal bíró Padihegyről.
 

Szőlészet-Borászat

A szőlőt kézzel szüreteljük, egészfürtös préseléssel dolgozzuk fel a tokaji borászatban. 
 
A kierjedt száraz alapborok szelekciója és meghatározott arányú házasítása már budafoki pincénkben történik. 
A harmóniát és egyensúlyt reserve hozzáadásával biztosítjuk.
A második erjedés fázisától a palackok hagyományos mészkő pezsgőpincében érnek, évszaktól függetlenül állandó 12 -16 fokos hőmérsékleten, 80-82% magas relatív páratartalommal.
 
Pezsgőnk több mint 18 hónapig érett palackban.
 
Dosage: 8 gr/l.

Az év

non-vintage

Részletek

Megnevezés Pezsgő
Sav 6 g/l
Alkohol 12 %
Összetétel: furmint, hárslevelű, pinot noir
Dosage: 8 g
Kiszerelés 0,375 l
Pezsgőkészítés Méthode Traditionnelle
Érlelési idő minimum 18 Hónap
Dűlők Medve, Úrágya, Padihegy, Birsalmás, Istenhegy

Kóstolás

Ragyogó cseresznyeszín.
Telt és kirobbanóan gyümölcsös, illatában rózsaszirom és licsi.
Kandírozott grapefruit, tört rózsabors és eper vibrál a friss, tiszta kortyban.