Rosé

Villány 2018

Kékfrankos gerinc, ahogy szeretjük, benne merlot, kadarka, pinot noir és egy lehellet syrah. Ragyogó lazac színű, tele gyümölcsökkel, főleg érett málna, görögdinnye, erdei szamóca uralják. Illatában szőlővirág, szellőrózsa és vadrózsa. Pirospozsgás és takaros, igazi villányi menyecske.

Összetétel: merlot,kékfrankos,syrah,pinot noir,kadarka
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10 ℃
Alkohol: 12 %
Kiszerelés: 0,75 l
Részletek

Dűlők

A Villányi-hegység alapkőzete tömör mészkő, márga és dolomit, felső rétegében löszös agyaggal. Ez a kalciumgazdag lösz magasabb savtartalmú, élénk, gyümölcshangsúlyos és légies borokat ad, ahol pedig mészkővel keveredik, megjelennek Villány jól ismert tüzes-fűszeres jegyei is.

Szőlészet-Borászat

A frissen szüretelt kékszőlő, kíméletes roppantás után nyert színlevét frakcionáljuk. Az áztatás minimális, mindössze annyi ideig tart, míg a must elnyeri könnyed színét, elegáns aromáit. Tartályban, speciális élesztővel erjesztjük.

Rosénk klasszikus reduktív iskolázás, hordós érlelést nem kapott. Almasavbontás nélküli finomseprős érlelés után került a palackba.

Palackozás 2019.02.21-től

Az év

2018 rendkívül száraz és forró év volt. A metszéssel időben végeztünk. A fakadást követően olyan intenzív növekedésnek indultak a hajtások, amit még soha nem tapasztaltunk. Részben ennek hatására június második felére azokkal a zöldmunkákkal is végeztünk, amik egy átlagos évben csak egy hónappal később lennének esedékesek. Ezt a gyors ütemű fejlődést érésben is tapasztaltuk. Az első szüreti időpont augusztus 2. Volt, chardonnay pezsgő alapanyagot szüreteltünk a Birsalmásról. A tudatos klón és alapanyag választás következtében minimális veszteségünk volt botritys vagy illósodás miatt. Az ősz folyamán aszúsodás csekély intenzitást mutatott az egész borvidéken, ezért az idén nem készítettünk aszúbort. A szürettel október 24-én végeztünk, a late harvest borunkba kerülő szép alapokkal.

Részletek

Megnevezés Bor
Sav 6 g/l
Alkohol 12 %
Összetétel: merlot,kékfrankos,syrah,pinot noir,kadarka
pH 3,27
Kiszerelés 0,75 l
Szüret kezdetének időpontja 2018-08-29
Palackozás 2019-02-21
Érlelés reduktív
Érlelési idő 4 Hónap
Dűlők Zuhánya, Várerdő, Makár

Kóstolás

Ragyogó lazac színű.
Illatában szőlővirág, szellőrózsa és vadrózsa.
Tele gyümölcsökkel, főleg érett málna, görögdinnye, erdei szamóca uralják a kortyát.

Korábbi évjáratok

2016

2017