Rosé

Villány 2016

Kékfrankos, merlot, syrah, cabernet sauvignon és pinot noir házasítása. Illatában eper, csipkebogyó és hibiszkusz, kortyában virgonc savak, gránátalma, korai cseresznye és citrusok. Fűszeres, kerek és üdítő.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10 ℃
Alkohol: 12.5 %
Kiszerelés: 0.75 l
Részletek

Dűlők

A Villányi-hegység alapkőzete tömör mészkő, márga és dolomit, felső rétegében löszös agyaggal. Ez a kalciumgazdag lösz magasabb savtartalmú, élénk, gyümölcshangsúlyos és légies borokat ad, ahol pedig mészkővel keveredik, megjelennek Villány jól ismert tüzes-fűszeres jegyei is.

Szőlészet-Borászat

A frissen szüretelt kékszőlő, kíméletes roppantás után nyert színlevét frakcionáljuk. Az áztatás minimális, mindössze annyi ideig tart, míg a must elnyeri könnyed színét, elegáns aromáit. Tartályban, speciális élesztővel erjesztjük.

Rosénk klasszikus reduktív iskolázás, hordós érlelést nem kapott. Almasavbontás nélküli finomseprős érlelés után került november végén palackba.

 

 

Az év

2016-ban a kitavaszodás és a rügyfakadás a megszokott időben és ütemben zajlott. Az áprilisi lehűlés később viszont fagyot is hozott magával. A virágzást az időjárás viszontagságai már nem zavarták, így a terméskötődés is csodálatosan alakult. Telt és egészséges fürtökkel vártuk a zsendülést. Különösen nagy figyelmet fordítottunk a szőlőterületeink egészségi állapotának és a szőlő minőségének a megőrzésére. A meleg napsütés is jó hatással volt a színanyagok és a tanninok érettségére. A kierjedt borok élénk színekkel, kifinomult struktúrával, sok gyümölccsel, selymes tanninokkal és magas potenciállal kerültek hordóba.

Részletek

Megnevezés Bor
Sav 6.2 g/l
Alkohol 12.5 %
pH 3,36
Kiszerelés 0.75 l
Szüret kezdetének időpontja 2016-08-26
Palackozás 2016-11-29
Érlelés tatrályban, reduktív eljárással
Érlelési idő 3 Hónap
Dűlők Zuhánya, Várerdő, Makár

Kóstolás

mély rózsaszín
Illatában eper, csipkebogyó és hibiszkusz,
kortyában virgonc savak, gránátalma, korai cseresznye és citrusok. Fűszeres, kerek és üdítő.

Díjak

Díjaink