Birtok Hárslevelű

Tokaj 2014

Száraz hárslevelű válogatás tele illattal, főleg lestyánnal és orgonavirággal. Kortya friss, zöldborssal, gyömbérrel és érett őszibarackkal. Könnyed, lendületes bor határozott savakkal, hosszú és tiszta utóízzel.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12 ℃
Alkohol: 14 %
Kiszerelés: 0,75 l
Részletek

Szőlészet-Borászat

A kézi szüretelést követően bogyóztuk a termést, majd és néhány órás cefreáztatást követően préseltük. Az alapborok  100 %-ban hordóban erjedtek. A kétszer fejtett bort május elején házasítottuk, 80 %-ban bontottunk almasavat. Palackozásig acéltartályban tároltuk. 

Az év

A 2014-es évben a rügyfakadás megelőzte a korábbi évjáratokat, viszont azt követően egy hűvös periódus köszöntött be, a hajtásnövekedés lelassult, így a virágzás már a megszokott időben volt. A kötődés közel 100%-os lett, ami jó szüretet vetített előre. A termés beérkezésekor igyekeztünk elkerülni, hogy a szőlőben keletkezett illósavak az erjesztendő mustba kerüljenek. Az alapborok harmóniájának a beállításához részben almasavat bontottunk, részben hordóban érleltünk, így sikerült egy kis testet és harmóniát adni.

Részletek

Megnevezés Bor
Sav 5,7 g/l
Alkohol 14 %
pH 3,32
Kiszerelés 0,75 l
Szüret kezdetének időpontja 2014-09-11
Palackozás 2015-09-08
Érlelés 100% hordóban erjedt
Érlelési idő 4 Hónap
Dűlők Szent Tamás, Medve, Úrágya

Kóstolás

Halvány sárga, zöld bevillanásokkal.
Illatában főleg lestyán és orgonavirág.
Kortya friss, zöldborssal, gyömbérrel és érett őszibarackkal. Könnyed, lendületes bor határozott savakkal, hosszú és tiszta utóízzel.