Két arany és egy ezüstérem a Champagne & Pezsgő Világbajnokságon

Díjaink - 2022-09-21 15:20:51

A CSWWC a legnagyobb prezstizzsel bíró nemzetközi megmérettetés, ahol kizárólag pezsgőket értékelnek.

Két arany és egy ezüstérem a Champagne & Pezsgő Világbajnokságon

Huszonegy ország csaknem ezer pezsgője versengett idén a Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) érmeiért.  A CSWWC a legnagyobb prezstizzsel bíró nemzetközi megmérettetés, ahol kizárólag pezsgőket értékelnek. A zsűri tagjai, élén az alapító Tom Stevensonnal, elismert specialisták, kimagasló kóstolási tapasztalattal, az érmes helyezéshez mindhárom bíra egyetértése szükséges.

Idén a 11 napos vakkóstoló maratont követően 147 arany - és 249 ezüstérmet osztottak ki, melyből két arany- és egy ezüst is a tokaji Sauska pincészetnek jutott – akik ezzel elnyerték a legeredményesebb magyar borászat díját is.

 

A Sauska Brut megismételte tavalyi sikerét, és ezúttal a Sauska Brut Magnum is beállt mellé az aranyérmesek sorába. A Sauska Rosé Brut a tavalyi évhez hasonlóan ismét ezüstérmet nyert.

Mindhárom pezsgő hagyományos módon készül készül, palackos erjesztéssel és érleléssel. A tételek különlegessége, hogy kizárólag Tokajban szüretelt szőlőből készültek, és mindhárom házasításban meghatározó a furmint fajta jelenléte.

A Sauska Brut Magnum különlegessége, hogy a klasszikus pezsgők fejlődése szempontjából a legideálisabb 1,5 literes palackban érett. Robbanó frissessége és gyümölcsössége ennek köszönhető, finom eleganciája az 4 éves érlelés eredménye.

A Sauska Brut a zsüri szerint energiával teli, roppanóan friss pezsgő, friss gyümölcsösséggel, érett körtével, elegáns, finom, lágy habzással.” A Sauska Rosé Brut értékelésében a pezsgő “barátságos, könnyű karakterét és komplex gyümölcsösségét” emelték ki.

 

Rendkívül fontosnak tartom a versenyeken való folyamatos megmérettetést, mert ezek segítenek megérteni, hol tartunk, mik az esélyeink a nemzetközi mezőnyben. Úgy tűnik, Tokaj Hegyaljának van helye a világ pezsgőtérképén, és ez nagy öröm, komoly perspektíva számunkra.” – emelte ki Sauska Krisztián, a családi borászat alapító tulajdonosa.