Sauska Sárgamuskotály
Tokaj 2019
Halvány, szalmasárga, muskotályos illatáradattal indít és azonnali flörtbe kezd fogyasztójával. Az idei évjárat X faktora egyfajta pisztáciás sósság, ami mellett vérnarancs és mangó mutatkozik. Huncut egy bor.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 10 ℃ |
Alkohol: | 13 % |
Kiszerelés: | 0,75 l |
Dűlők
A Medve- dűlő egyike, a legmagasabban fekvő ültetvényeinknek, 10-30 éves telepítésekkel és izgalmas ásványossággal.
Művelése kordon és Guyot.
Szőlészet-Borászat
A frissen szüretelt szőlőt, néhány órás héjonáztatás után finoman préseltük. Tartályban, speciális élesztővel erjesztettük amivel a legjobban tudtuk kihangsúlyozni gyümölcsösségét.
Finomseprőn tartottuk 2 hónapig .
Klasszikus reduktív tétel, hordós érlelést nem kapott.
Az év
A kiegyensúlyozott hideg telet száraz meleg március és április követte. A fakadás kicsit korán, április elején történt. Hajtás növekedés időszakban sok csapadék hullot, majd a fokozatos lehülés miatt a növekedés lelassult. A sűrű nyári viharok következtében a Medve és az Istenhegy dűlők komolyabb jégverést kaptak, a Medvében ez főként a sárgamuskotályt érintette. A szüretet normál időpontban kezdtük, augusztus 22-én. A pezsgőalapanyagok kitűnő egészségi állapotban lettek szüretelve. A borvidéken gyönyörű aszús évjárat volt a 2019. Kiváló minőségű alapbor alapanyagot tudtunk hozzátermelni a saját ültetvényeinkről. Október 16-án végeztünk a szürettel a Dorgó dűlőben, ahol késői szüretelésű édes alapanyagot gyűjtöttünk be.
Részletek
Megnevezés | Bor |
Sav | 5,7 g/l |
Alkohol | 13 % |
pH | 3,35 |
Kiszerelés | 0,75 l |
Szüret kezdetének időpontja | 2019-09-23 |
Palackozás | 2019-12-13 |
Érlelés | tartályban, reduktív eljárásal |
Érlelési idő | 2 Hónap |
Dűlők | Medve |
Kóstolás
Szín | Halvány, szalmasárga | |
Illat | Muskotályos illatáradat. | |
Íz | Egyfajta pisztáciás sósság, ami mellett vérnarancs és mangó mutatkozik. |