Sauska Cuvée 113

Tokaj 2019

Halványsárga, zödes reflexekkel. Illatát a bodza és a narancshéj dominálja. Közepes testű bor, hosszú utóízzel kísérve. Ízgazdag, trópusi gyümölcsök áradata keveredik a szájban mentás beütéssel. Behűtve, most fogyasszuk! 

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12 ℃
Alkohol: 13 %
Kiszerelés: 0,75 l
Részletek

Dűlők

Vegyes, telepítések: 1950-2007

saját területeink több dűlőn

Szőlészet-Borászat

A kézzel szüretelt szőlőt néhány órás cefreáztatás után préseltük. Tartályban történt a kontrollált alkoholos erjedés, így hangsúlyozva ki a fajta elsődleges jegyeit.

Finomseprőn tartottuk 4 hónapig.

A palackozásig acél tartályban tároltuk. Hordós érlelést csak kis százalékban kapott.

Az év

A kiegyensúlyozott hideg telet száraz meleg március és április követte. A fakadás kicsit korán, április elején történt. Hajtás növekedés időszakban sok csapadék hullot, majd a fokozatos lehülés miatt a növekedés lelassult. A sűrű nyári viharok következtében a Medve és az Istenhegy dűlők komolyabb jégverést kaptak, a Medvében ez főként a sárgamuskotályt érintette. A szüretet normál időpontban kezdtük, augusztus 22-én. A pezsgőalapanyagok kitűnő egészségi állapotban lettek szüretelve. A borvidéken gyönyörű aszús évjárat volt a 2019. Kiváló minőségű alapbor alapanyagot tudtunk hozzátermelni a saját ültetvényeinkről. Október 16-án végeztünk a szürettel a Dorgó dűlőben, ahol késői szüretelésű édes alapanyagot gyűjtöttünk be.

Részletek

Megnevezés Bor
Sav 6 g/l
Alkohol 13 %
pH 3,39
Kiszerelés 0,75 l
Szüret kezdetének időpontja 2019-09-04
Palackozás 2020-08-18
Érlelés Hordós érlelést csak kis százalékban kapott.
Érlelési idő 4 Hónap
Dűlők Budaházi, Medve, Padihegy, Birsalmás

Kóstolás

Szín Halványsárga, zödes reflexekkel.
Illat Illatát a bodza és a narancshéj dominálja.
Íz Ízgazdag, trópusi gyümölcsök áradata keveredik a szájban mentás beütéssel.

Korábbi évjáratok

2018