Extra Brut Rosé

Tokaj

Több, mint felében tokaji furmint, valamint chardonnay, hárslevelű és pinot noir házasítása. Ragyogó halvány rózsaszín. Lágyan  gyöngyöző és decens, illata tiszta, tartalmas és üde, friss cseresznye, szilva és szegfűszeg dominanciával. Határozott furmint gerinc, valamint a pinot noirnak köszönhetően telt fűszeresség jellemzi. Kortya selymes, hosszú és szép egyensúlyú.

Összetétel: chardonnay,pinot noir,furmint,hárslevelű
Dosage: 6 g
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8-10 ℃
Kiszerelés: 0,75 l
Részletek

Dűlők

Tradicionális módszerrel készült pezsgőnkhöz a szőlőt saját tokaji területeinkről szüreteltük, a furmintot és a chardonnay-t elsősorban a Medve-, Birsalmás, Úrágya és Istenhegy-dűlőkből, a pinot noirt pedig a kiemelkedő adottságokkal bíró Padihegyről.

Szőlészet-Borászat

A szőlőt egészfürtös préseléssel dolgoztuk fel. A harmóniát és egyensúlyt reserve hozzáadásával biztosítottuk. Assemblage: a  fehér alapborok házasítása után a teljes mennyiséghez 5% pinot noir-t adtunk. Dosage: 6 gr/l. Több mint 20 hónapig érett palackban.

Részletek

Megnevezés Pezsgő
Sav 8 g/l
Alkohol 13 %
Összetétel: chardonnay,pinot noir,furmint,hárslevelű
Dosage: 6 g
Kiszerelés 0,75 l
Pezsgőkészítés Méthode Traditionnelle
Érlelési idő minimum 20 Hónap
Dűlők Medve, Úrágya, Padihegy, Birsalmás, Istenhegy

Kóstolás

Ragyogó halvány rózsaszín.
Lágyan gyöngyöző és decens, illata tiszta, tartalmas és üde, friss cseresznye, szilva és szegfűszeg dominanciával.
Határozott furmint gerinc, valamint a pinot noirnak köszönhetően telt fűszeresség jellemzi. Kortya selymes, hosszú és szép egyensúlyú.