Extra Brut Rosé Vintage 2012

Tokaj 2012

Több, mint felében tokaji furmint, valamint chardonnay, hárslevelű és pinot noir házasítása. Meleg rózsaszín, arany bevillanásokkal.  Határozott furmint gerinc, valamint a pinot noirnak köszönhetően telt fűszeresség jellemzi gyömbér, füge és citromhéj ízjegyekkel, némi finom füstösséggel. Finom, sokrétegű, lágyan gyöngyöző és decens. Kortya selymes, hosszú és szép egyensúlyú.

 

Összetétel: chardonnay,pinot noir,furmint,hárslevelű
Dosage: 2 g
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8-10 ℃
Kiszerelés: 0,75 l
Részletek

Dűlők

Tradicionális módszerrel készült pezsgőnkhöz a szőlőt saját tokaji területeinkről szüreteltük, a furmintot és a chardonnay-t elsősorban a Medve-, Birsalmás, Úrágya és Istenhegy-dűlőkből, a pinot noirt pedig a kiemelkedő adottságokkal bíró Padihegyről.

Szőlészet-Borászat

A szőlőt egészfürtös préseléssel dolgoztuk fel. A harmóniát és egyensúlyt reserve hozzáadásával biztosítottuk. Assemblage: a  fehér alapborok házasítása után a teljes mennyiséghez 5% pinot noir-t adtunk.

Dosage: 2 gr/l.

Több mint 48 hónapig érett palackban.

Az év

Szokatlanul száraz évvel lepett meg minket 2012. A virágzás időben és optimális körülmények között ment végbe. Jelentősebb fertőzések nem voltak a szőlőben, így a termés is szépen fejlődött. Az augusztusi forróság hatására az érés olyan mértékben felgyorsult, különösen a chardonnay, Sauvignon Blanc és a Pinot Noir esetében, hogy augusztus utolsó hetében el kellett kezdenünk a szüretet. Végül a tokaji fajták is sorra kerültek, amelyek szüretjét október elejére fejeztük be.

Részletek

Megnevezés Pezsgő
Sav 7 g/l
Alkohol 12,5 %
Összetétel: chardonnay,pinot noir,furmint,hárslevelű
Dosage: 2 g
Kiszerelés 0,75 l
Szüret kezdetének időpontja 2012-08-16
Pezsgőkészítés Méthode Traditionnelle
Érlelési idő minimum 48 Hónap
Dűlők Medve, Úrágya, Padihegy, Birsalmás, Istenhegy

Kóstolás

Ragyogó halvány rózsaszín.
Határozott furmint gerinc, valamint a pinot noirnak köszönhetően telt fűszeresség jellemzi.
Gyömbér, füge és citromhéj ízjegyekkel, némi finom füstösséggel. Finom, sokrétegű, lágyan gyöngyöző és decens.