Extra Brut Rosé Magnum

Tokaj

Vonzó, ragyogó rózsaszín, elegáns. Ebben a méretben, az apró buborékok egyenletesen, finoman terülnek szét a szájban. A magnum palack számos szakértő szerint a pezsgő ideális mérete, mert a sav, cukor, gyümölcs és buborék négyesfogata ebben a volumenben talál a legharmonikusabban egymásra. Ezért, bár nem könnyű ellenállni a csábításnak, igazán érdemes eltenni ezt a palackot és elfelejtkezni róla egy kicsit. Jól áll majd neki az idő.

Összetétel: chardonnay,pinot noir,furmint,hárslevelű
Dosage: 6 g
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8-10 ℃
Kiszerelés: 1,5 l
Részletek

Dűlők

Tradicionális módszerrel készült pezsgőnkhöz a szőlőt saját tokaji területeinkről szüreteltük, a furmintot és a chardonnay-t elsősorban a Medve-, Birsalmás, Úrágya és Istenhegy-dűlőkből, a pinot noirt pedig a kiemelkedő adottságokkal bíró Padihegyről.

Szőlészet-Borászat

A szőlőt egészfürtös préseléssel dolgoztuk fel. A harmóniát és egyensúlyt reserve hozzáadásával biztosítottuk. Assemblage: a  fehér alapborok házasítása után a teljes mennyiséghez 5% pinot noir-t adtunk.

Dosage: 6 gr/l.

Több mint 36 hónapig érett palackban.

Részletek

Megnevezés Pezsgő
Sav 7,8 g/l
Alkohol 12 %
Összetétel: chardonnay,pinot noir,furmint,hárslevelű
Dosage: 6 g
Kiszerelés 1,5 l
Pezsgőkészítés Méthode Traditionnelle
Érlelési idő minimum 36 Hónap
Dűlők Medve, Úrágya, Padihegy, Birsalmás, Istenhegy

Kóstolás

Ragyogó halvány rózsaszín.
Lágyan gyöngyöző és decens, illata tiszta, tartalmas és üde, friss cseresznye, szilva és szegfűszeg dominanciával.
Határozott furmint gerinc, valamint a pinot noirnak köszönhetően telt fűszeresség jellemzi. Kortya selymes, hosszú és szép egyensúlyú.