Extra Brut Magnum

Tokaj

Elegéns, dekadens, erőteljes. A furmint dominanciája még erősebb ebben a méretben, az apró, lendületes buborékok egyenletesen, finoman terülnek szét a szájban. A magnum palack számos szakértő szerint a pezsgő ideális mérete, mert a sav, cukor, gyümölcs és buborék négyesfogata ebben a volumenben talál a legharmonikusabban egymásra. Ezért, bár nem könnyű ellenállni a csábításnak, igazán érdemes eltenni ezt a palackot és elfelejtkezni róla pár évre. Jól áll majd neki az idő.

Összetétel: chardonnay,furmint,hárslevelű
Dosage: 5 g
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8-10 ℃
Kiszerelés: 1,5 l
Részletek

Dűlők

Tradicionális módszerrel készült pezsgőnkhöz a szőlőt 100%-ban tokaji területeinkről szüreteltük, elsősorban a Medve-, Birsalmás, Úrágya és Istenhegy-dűlőkből, valamint a kiemelkedő adottságokkal bíró Padihegyről.

Szőlészet-Borászat

A szőlőt egészfürtös préseléssel dolgoztuk fel. A harmóniát és egyensúlyt reserve hozzáadásával biztosítottuk.

Dosage: 5 gr/l.

Pezsgőnk több mint 36 hónapig érett palackban.

Részletek

Megnevezés Pezsgő
Sav 8,2 g/l
Alkohol 12 %
Összetétel: chardonnay,furmint,hárslevelű
Dosage: 5 g
Kiszerelés 1,5 l
Pezsgőkészítés Méthode Traditionnelle
Érlelési idő minimum 36 Hónap
Dűlők Medve, Úrágya, Padihegy, Birsalmás, Istenhegy

Kóstolás

Ragyogó arany színű.
Illatában dús, fehérhúsú gyümölcsök, körte és őszibarack. Mezei virágok és a Tokajra annyira jellemző aszalt kajszibarack, meg friss zöldfűszerek követik.
Kortya friss, feszes és hosszú: a furmint szépen vezeti a pezsgő savgerincét, amelyhez elegánsan és mértékkel társul a hárslevelű és a chardonnay. Buborékképződése intenzív, apró szemű és hosszan tartó.