A kezdetektől tudtuk, olyan emberekre van szükségünk, akik tisztelik a hagyományokat, de nyitottak a világra és a fejlődés elkötelezett hívei. Akiknek minden apró részlet számít, minden döntésnek súlya van, mert tudják,  mindig mindent lehet jobban csinálni.

Csapatban pedig még öröm is.

Sauska Krisztián

Sombereken született 1948-ban. Kamaszkorát Budapesten töltötte, a Piarista Gimnáziumban érettségizett. Amikor nem hárompontosokat gyakorolt, akkor a Középiskolai Matematikai Lapok feladatain agyalt. Végül mégsem kosaras, és nem is matematikus lett.  

Sauska Krisztián

Sombereken született 1948-ban. Kamaszkorát Budapesten töltötte, a Piarista Gimnáziumban érettségizett. Amikor nem hárompontosokat gyakorolt, akkor a Középiskolai Matematikai Lapok feladatain agyalt. Végül mégsem kosaras, és nem is matematikus lett.

A hetvenes évek már az Egyesült Államokban találta, ahol párhuzamosan tanult és dolgozott. Mérnök lett, majd megalapította speciális fénycsöveket gyártó cégét, amely azóta is eredményesen működik.

A bor iránti vonzalma egy olaszországi út hatására érett szerelemmé „olyan régen, amikor még személyesen Angelo Gaia tartotta a kóstolót a saját pincéjében.”

A 80-as évektől gyakran látogatott haza, ahol megismerte második feleségét, Andreát. Közös álmuk, a tokaji családi borászat 1997-ben vált valósággá, amelyhez később a villányi birtok csatlakozott. Már a Piarista Gimnázium diákjaként is a matematika volt számára a kosárlabda egyetlen versenytársa. A borászathoz való hozzáállásából sem hiányzik a matematikai módszeresség és a mérnöki precizitás: a minőség felé vezető utat a munkafolyamatok tudatos szervezésében és az állandó tanulásban látja. Szorgalmas, maximalista és ezt elvárja a vele dolgozóktól is. Tempója sosem lassul, és a labdától sem szakadt el teljesen: szenvedélyes teniszjátékos, kedvenc boraihoz pedig nagy örömmel főz.Apai dédapja Rohonczy Gedeon (1852-1929) a Szabadelvű Párt országgyűlési képviselője, borosgazda, növénynemesítő, feltaláló, lótenyésztő és párbajhős.Három gyerek: Christian, Stefi és Miki édesapja és öt unoka, Henry, Livi, Giorgia, August és Christian büszke nagypapája.

 


Vissza a csapathoz

Sauska Andrea

Ami Krisztiánnak a szám, neki a betű.  A borászatok hangja, a borleírásoktól a címkeszövegen át a sajtómegjelenésekig. Végzettsége szerint közgazdász, a turizmus világából hajózott be a családi vállalkozásba. 

Sauska Andrea

Ami Krisztiánnak a szám, neki a betű.  A borászatok hangja, a borleírásoktól a címkeszövegen át a sajtómegjelenésekig. Végzettsége szerint közgazdász, a turizmus világából hajózott be a családi vállalkozásba. A bor élvezete fontos számára, ugyanakkor vallja: egy borvidék turisztikai versenyképességhez több kell, mint bor a pohárban. Például egy barátságos családi étterem, ami nagy örömére végre megvalósulni látszik a villányi borászatban. Anyaként és tulajdonosként a mértékkel történő, felelősségteljes alkoholfogyasztás nagykövete.

andrea@sauska.com


Vissza a csapathoz

Sauska Stefanie

Az USA-ban született, Connecticut államban nőtt fel és szerzett ügyvédi diplomát. Villány kamaszkora nyári kalandjainak kedves helyszíne volt, de azt semmiképpen nem gondolta, hogy egyszer itt alapít családot. 

Sauska Stefanie

Az USA-ban született, Connecticut államban nőtt fel és szerzett ügyvédi diplomát. Villány kamaszkora nyári kalandjainak kedves helyszíne volt, de azt semmiképpen nem gondolta, hogy egyszer itt alapít családot. Pedig így történt. Stefi ma a Villányhoz közeli Bóly és Budapest között osztja meg idejét férjével Péterrel, aki borász, a Sauska ügyvezetője. Kislányuk, Livi 2014-ben, Henry fiuk pedig 2016-ban született. 

stefanie@sauska.hu


Vissza a csapathoz

Pohl Péter

Borász, ügyvezető – birtokigazgató. Bólyi fiú, aki négy testvérével már gyerekkorában belekóstolt a háztáji szőlőművelésbe. A budapesti egyetem elvégzése után került a villányi borászatba, együtt érett gyakornokból profivá az első évjáratainkkal. 

Pohl Péter

Borász, ügyvezető – birtokigazgató. Bólyi fiú, aki négy testvérével már gyerekkorában belekóstolt a háztáji szőlőművelésbe. A budapesti egyetem elvégzése után került a villányi borászatba, együtt érett gyakornokból profivá az első évjáratainkkal. Precíz, megfontolt és alapos: a szőlészeti munka következetessége és a borászati folyamatok tisztasága megszállottan érdekli.  Kifejezetten pihenteti, ha elidőzhet a részleteken. Annál is inkább, mert ideje nagy részében nagyban kell látnia: a tokaji borászat és a budafoki pince munkáját is ő irányítja. Megtanult csapatban játszani, magyar és nemzetközi színekben egyaránt. Ha nagyon fáradt és a gyerekek is alszanak, jöhet Columbo és egy korty whiskey. Feleségével, Stefivel édesanyja egykori bólyi szülőházában élnek, kislányuk, Livi 2014-ben, Henry fiuk pedig 2016-ban született.

 


Vissza a csapathoz

Rakaczki Gábor

Főborász. A tokaji birtok gazdája immár nyolc éve. Gyöngyösön végzett, dolgozott több borászatban és az Egyesült Államokban is, mielőtt találkoztunk. 

Rakaczki Gábor

Főborász. A tokaji birtok gazdája immár nyolc éve. Gyöngyösön végzett, dolgozott több borászatban és az Egyesült Államokban is, mielőtt találkoztunk. Szuper vele együtt gondolkozni borról és pezsgőről, mert elmélyült és precíz, ugyanakkor kíváncsi természetű és hibátlan ízlésű. Kalandvágya nem csak szakmai téren hatalmas, biciklin és a hegyekben is otthon érzi magát. Mindenben maximalista, a fotózásban is, amit nem győzünk ünnepelni.

rakaczki.gabor@sauska.hu


Vissza a csapathoz

Katona Dániel

Értékesítési vezető, a Sauska nagykövete. Történelem szakos bölcsész, szegedi egyetemi éveiből származó nosztalgiáját sikerrel kúrálja a város kirobbanó hangulatú borfesztiváljain.

Katona Dániel

Értékesítési vezetőnk eredetileg történelem szakos bölcsész, szegedi egyetemi éveiből származó nosztalgiáját sikerrel kúrálja a város kirobbanó hangulatú borfesztiváljain. Dolgozott Olaszországban, évekig pörgött a vendéglátásban, mi a Nobuban ismertük meg. Közvetlensége és a belőle áradó dinamizmus mindenkit magával ragad. Szerintünk még álmában is úton van. Ha néha mégis megáll, akkor jöhet egy kis vizisí, utána meg egy korty tokaji pezsgő.

katona.daniel@sauska.hu


Vissza a csapathoz

Czemiczki István

Szőlész. A tokaji szőlőink gondos gazdája. Borászcsaládból származik, mindig is a szőlőbe vágyott. 

Czemiczki István

Szőlész. A tokaji szőlőink gondos gazdája. Borászcsaládból származik, mindig is a szőlőbe vágyott. Gyöngyösi diákévei után több helybeli birtokon is kipróbálta magát, aztán tett egy új-zélandi kitérőt is, mielőtt elszegődött hozzánk. Aprólékosan ismeri és szenvedélyesen szereti a területeinket, a dűlőket vele bejárni különleges élmény. Jókedve ragályos, humora Rakaczki kollégával párban életveszélyes.

czemiczki.istvan@sauska.hu

 


Vissza a csapathoz

Weber Norbert

Szőlész. A “villányi indián”, tájolás, széljárás, benapozottság, magasságok és talajtípusok szakértője. 

Weber Norbert

Szőlész. A “villányi indián”, tájolás, széljárás, benapozottság, magasságok és talajtípusok szakértője. Gyerekkorától kint van a szőlőben, ma már az egész birtok rendben tartásáért ő felel. Egy csapatkapitány higgadtságával és lelkesedésével irányítja a munkát, tudását és profizmusát az idősebb korosztály is akceptálja, akikkel mindig igazi tisztelettel beszél. Szenvedélyesen szereti a családját, a sváb ízeket és a Bayer München-t.

 


Vissza a csapathoz