Sauvignon Blanc

Tokaj 2019

Színében halvány sárga, zöldes beütéssel. Méhviaszos nyitánnyal indít az orr, amely mélyülve csalános, bodzás aromákkal kedveskedik. A korty jólső, hűsít, harmónikus a szájban. Eleinte ananászos jegyek, később inkább termőhelyi zamatok adnak élményt. Jóivású, nyári üstökös! 

Összetétel: sauvignon blanc
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10 ℃
Alkohol: 13 %
Kiszerelés: 0,75 l
Részletek

Szőlészet-Borászat

A kézzel szüretelt beérkező szőlőt enyhén zúztuk, majd néhány órás héjonáztatás után kíméltesen préseltük. Tartályban történt a kontrollált alkoholos erjedés, így hangsúlyozva ki a fajta elsődleges jegyeit.

Finomseprőn tartottuk 2 hónapig. 

Palackozásig acéltartályban tároltuk.

Az év

A kiegyensúlyozott hideg telet száraz meleg március és április követte. A fakadás kicsit korán, április elején történt. Hajtás növekedés időszakban sok csapadék hullot, majd a fokozatos lehülés miatt a növekedés lelassult. A teljes Medve dűlőt bioba kezeltük. A sűrű nyári viharok következtében a Medve és az Istenhegy dűlők komolyabb jégverést kaptak. A medvében ez főként a sárgamuskotályt érintette. Szüretet normál időpontban kezdtük: augusztus 22 Chardonnay pezsgő és Pinot noir Blanc de noir alapanyagokkal. A pezsgőalapanyagok kitűnő egészségi állapotban lettek szüretelve. A borvidéken gyönyörű aszús évjárat volt a 2019. Kiváló minőségű alapbor alapanyagot tudtunk hozzá termelni a saját ültetvényeinkről. Október 16-án végeztünk a szürettel a Dorgó dűlőben, ahol késői szüretelésű édes alapanyagot gyűjtöttünk be.

Részletek

Megnevezés Bor
Sav 6,1 g/l
Alkohol 13 %
Összetétel: sauvignon blanc
pH 3,33
Kiszerelés 0,75 l
Szüret kezdetének időpontja 2019-09-06
Palackozás 2019-12-13
Érlelés acéltartályban
Érlelési idő 2 Hónap
Dűlők Szerelmi, Padihegy

Kóstolás

Halvány sárga, zöldes beütéssel
Méhviaszos nyitánnyal indít az orr, amely mélyülve csalános, bodzás aromákkal kedveskedik.
A korty jólső, hűsít, harmónikus a szájban. Eleinte ananászos jegyek, később inkább termőhelyi zamatok adnak élményt. Jóivású, nyári üstökös

Korábbi évjáratok

2016

2015

2017

2018