Rosé

Villány 2016

Kékfrankos, merlot, syrah, cabernet sauvignon és pinot noir házasítása. Illatában eper, csipkebogyó és hibiszkusz, kortyában virgonc savak, gránátalma, korai cseresznye és citrusok. Fűszeres, kerek és üdítő.

Összetétel: cabernet sauvignon,merlot,kékfrankos,syrah,pinot noir
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10 ℃
Alkohol: 12.5 %
Kiszerelés: 0.75 l
Részletek

Dűlők

A Villányi-hegység alapkőzete tömör mészkő, márga és dolomit, felső rétegében löszös agyaggal. Ez a kalciumgazdag lösz magasabb savtartalmú, élénk, gyümölcshangsúlyos és légies borokat ad, ahol pedig mészkővel keveredik, megjelennek Villány jól ismert tüzes-fűszeres jegyei is.

Szőlészet-Borászat

A frissen szüretelt kékszőlő, kíméletes roppantás után nyert színlevét frakcionáljuk. Az áztatás minimális, mindössze annyi ideig tart, míg a must elnyeri könnyed színét, elegáns aromáit. Tartályban, speciális élesztővel erjesztjük.

Rosénk klasszikus reduktív iskolázás, hordós érlelést nem kapott. Almasavbontás nélküli finomseprős érlelés után került november végén palackba.

 

 

Az év

2016-ban a kitavaszodás és a rügyfakadás a megszokott időben és ütemben zajlott. Az áprilisi lehűlés később viszont fagyot is hozott magával. A virágzást az időjárás viszontagságai már nem zavarták, így a terméskötődés is csodálatosan alakult. Telt és egészséges fürtökkel vártuk a zsendülést. Különösen nagy figyelmet fordítottunk a szőlőterületeink egészségi állapotának és a szőlő minőségének a megőrzésére. A meleg napsütés is jó hatással volt a színanyagok és a tanninok érettségére. A kierjedt borok élénk színekkel, kifinomult struktúrával, sok gyümölccsel, selymes tanninokkal és magas potenciállal kerültek hordóba.

Részletek

Megnevezés Bor
Sav 6.2 g/l
Alkohol 12.5 %
Összetétel: cabernet sauvignon,merlot,kékfrankos,syrah,pinot noir
pH 3,36
Kiszerelés 0.75 l
Szüret kezdetének időpontja 2016-08-26
Palackozás 2016-11-29
Érlelés tatrályban, reduktív eljárással
Érlelési idő 3 Hónap
Dűlők Zuhánya, Várerdő, Makár

Kóstolás

mély rózsaszín
Illatában eper, csipkebogyó és hibiszkusz,
kortyában virgonc savak, gránátalma, korai cseresznye és citrusok. Fűszeres, kerek és üdítő.

Díjak

Díjaink