Cuvée 13

Villány 2016

Cabernet franc, cabernet sauvignon, syrah és merlot házasítása. Friss bíborvörös. Illatában málna és ribizli, kortyában a meggy és cseresznye. Kerek, jó testű arányos bor hosszú, tisztán gyümölcsös lecsengéssel.

Összetétel: cabernet sauvignon,merlot,kékfrankos,syrah,cabernet franc
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12 ℃
Alkohol: 13 %
Kiszerelés: 0.75 l
Részletek

Dűlők

A Villányi-hegység alapkőzete tömör mészkő, márga és dolomit, felső rétegében löszös agyaggal. Ez a kalciumgazdag lösz magasabb savtartalmú, élénk, gyümölcshangsúlyos és légies borokat ad, ahol pedig mészkővel keveredik, megjelennek Villány jól ismert tüzes-fűszeres jegyei is. 

 

Szőlészet-Borászat

A frissen szüretelt kékszőlő, alapos fürt- és bogyóválogatás után 3-5 napig hidegáztattuk.Tartályban, speciális élesztővel erjesztettük a primer gyümölcsaromák megőrzése érdekében, ezután préseltük.

Öt hónapig érett harmadtöltésű tölgyhordóban és tartályban. 

  

 

Az év

2016-ban a kitavaszodás és a rügyfakadás a megszokott időben és ütemben zajlott. Az áprilisi lehűlés később viszont fagyot is hozott magával. A virágzást az időjárás viszontagságai már nem zavarták, így a terméskötődés is csodálatosan alakult. Telt és egészséges fürtökkel vártuk a zsendülést. Különösen nagy figyelmet fordítottunk a szőlőterületeink egészségi állapotának és a szőlő minőségének a megőrzésére. A meleg napsütés is jó hatással volt a színanyagok és a tanninok érettségére. A kierjedt borok élénk színekkel, kifinomult struktúrával, sok gyümölccsel, selymes tanninokkal és magas potenciállal kerültek hordóba.

Részletek

Megnevezés Bor
Sav 5,6 g/l
Alkohol 13 %
Összetétel: cabernet sauvignon,merlot,kékfrankos,syrah,cabernet franc
pH 3,59
Kiszerelés 0.75 l
Szüret kezdetének időpontja 2016-09-20
Palackozás 2017-03-01
Érlelés használt francia hordókban
Érlelési idő 5 Hónap
Dűlők Zuhánya, Várerdő, Makár, Ördögárok

Kóstolás

Friss bíborvörös.
Illatában málna és ribizli.
Kortyában a meggy és cseresznye. Tiszta, egyszerű, finom bor hosszú, ám könnyed lecsengéssel.