Cuvée 111

Tokaj 2014

Tokaji furmint és sauvignon blanc házasítása. Vibrálóan gazdag ásványosságát érett kajszibarack, borsmustár, bodza és akácméz dominálja némi finom tölggyel.

Összetétel: furmint,sauvignon blanc
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12 ℃
Alkohol: 13,5 %
Kiszerelés: 0,75 l
Részletek

Szőlészet-Borászat

A kézzel szüretelt szőlőt néhány órás héjonáztatás után kíméletesen préseltük. Tartályban és hordóban történt a kontrollált alkoholos erjedés, így hangsúlyozva ki a fajta elsődleges jegyeit.

Finomseprőn tartottuk 4 hónapig, majd 2015. augusztus 4-én palackoztuk.

 

Az év

A 2014-es évben a rügyfakadás megelőzte a korábbi évjáratokat, viszont azt követően egy hűvös periódus köszöntött be, a hajtásnövekedés lelassult, így a virágzás már a megszokott időben volt. A kötődés közel 100%-os lett, ami jó szüretet vetített előre. A termés beérkezésekor igyekeztünk elkerülni, hogy a szőlőben keletkezett illósavak az erjesztendő mustba kerüljenek. Az alapborok harmóniájának a beállításához részben almasavat bontottunk, részben hordóban érleltünk, így sikerült egy kis testet és harmóniát adni.

Részletek

Megnevezés Bor
Sav 5,9 g/l
Alkohol 13,5 %
Összetétel: furmint,sauvignon blanc
pH 3,27
Kiszerelés 0,75 l
Szüret kezdetének időpontja 2014-09-10
Palackozás 2015-08-08
Érlelés hordós és tartályos érlelésű
Érlelési idő 4 Hónap
Dűlők Medve, Birsalmás

Kóstolás

Halvány szalmasárga.
Vibrálóan gazdag ásványosságát érett kajszibarack, borsmustár, bodza és Akácméz némi finom tölggyel.
Vibrálóan gazdag ásványosságát érett kajszibarack, borsmustár, bodza dominálja.