Cuvée 113

Tokaj 2018

Színe halvány sárga, zödes reflexekkel. Illatban ananász, és licsi curryvel fűszerezve. Szájban közepes test, hosszú utóízzel. Ízgazdag, úgy megjelenik a mangó, aszalt sárgabarak, mint a menta hűsítő íze. Behűtve, most fogyasszuk.

Összetétel: chardonnay,sárgamuskotály,furmint,hárslevelű,sauvignon blanc
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12 ℃
Alkohol: 14 %
Kiszerelés: 0,75 l
Részletek

Dűlők

Vegyes, telepítések: 1950-2007

saját területeink több dűlőn

Szőlészet-Borászat

A kézzel szüretelt szőlőt néhány órás héjonáztatás után préseltük. Tartályban történt a kontrollált alkoholos erjedés, így hangsúlyozva ki a fajta elsődleges jegyeit.

Finomseprőn tartottuk 4 hónapig.

A palackozásig acél tartályban tároltuk. Hordós érlelést csak kis százalékban kapott.

Az év

2018 rendkívül száraz és forró év volt. A metszéssel időben végeztünk. A fakadást követően olyan intenzív növekedésnek indultak a hajtások, amit még soha nem tapasztaltunk. Részben ennek hatására június második felére azokkal a zöldmunkákkal is végeztünk, amik egy átlagos évben csak egy hónappal később lennének esedékesek. Ezt a gyors ütemű fejlődést érésben is tapasztaltuk. Az első szüreti időpont augusztus 2. Volt, chardonnay pezsgő alapanyagot szüreteltünk a Birsalmásról. A tudatos klón és alapanyag választás következtében minimális veszteségünk volt botritys vagy illósodás miatt. Az ősz folyamán aszúsodás csekély intenzitást mutatott az egész borvidéken, ezért az idén nem készítettünk aszúbort. A szürettel október 24-én végeztünk, a late harvest borunkba kerülő szép alapokkal.

Részletek

Megnevezés Bor
Sav 6 g/l
Alkohol 14 %
Összetétel: chardonnay,sárgamuskotály,furmint,hárslevelű,sauvignon blanc
pH 3,35
Kiszerelés 0,75 l
Szüret kezdetének időpontja 2018-08-23
Palackozás 2019-04-10
Érlelés Hordós és tartályos érlelst is kapott.
Érlelési idő 4 Hónap
Dűlők Budaházi, Medve, Padihegy, Birsalmás

Kóstolás

Halvány sárga, zödes reflexekkel.
Illatban ananász, és licsi curryvel fűszerezve.
Szájban közepes test, hosszú utóízzel. Ízgazdag, úgy megjelenik a mangó, aszalt sárgabarak, mint a menta hűsítő íze.

Korábbi évjáratok

2016