Cuvée 111

Tokaj 2015

Színben világos sárgán csillogó. Illatban a kellemes mentával indít, ami áthajlik egy tűzköves jellegbe. Ízben nagyon szépen egybeforrtak a fajták. A Furmintot kellemesen erősítí és egészíti ki a Sauvignon blanc. Nagyon friss citrusos gyümölcs sorakozik fel az ízében licsi, ananász, mangó. A savak hosszú utóízzel gazdagítanak.

Összetétel: furmint,sauvignon blanc
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12 ℃
Alkohol: 13,5 %
Kiszerelés: 0,75 l
Részletek

Szőlészet-Borászat

 

A kézzel szüretelt szőlőt néhány órás héjonáztatás után kíméletesen préseltük. Tartályban és hordóban történt a kontrollált alkoholos erjedés, így hangsúlyozva ki a fajta elsődleges jegyeit.

Finomseprőn tartottuk a tartályos esetében  1 hónapig, a hordóban pedig 6 hónapig,

 

Az év

A 2015-ös év leghidegebb hetével indult a január. A rügypattanás március végén, a fakadás pedig április közepén történt. Ezt követően virágzáskor optimális volt a hőmérséklet, ezt eredményezte a szinte hibátlan kötődést. Viszont ezt követően a forróság nem ért véget, egészen szeptember közepéig. A hőmérséklet csúcsa 39 °C volt. A nagy meleggel persze a szárazság is együtt járt, és a csapadék hiánya miatt a hajtások növekedési erélye lelassult. Az augusztusi forróság nagyon gyors érést hozott, bizonyos tételeknél almasavat bontottunk a végső harmónia beállításához.

Részletek

Megnevezés Bor
Sav 5,6 g/l
Alkohol 13,5 %
Összetétel: furmint,sauvignon blanc
pH 3,33
Kiszerelés 0,75 l
Szüret kezdetének időpontja 2015-09-05
Palackozás 2016-07-22
Érlelés Fahordós és tartályos érlelést is kapott.
Érlelési idő 6 Hónap
Dűlők Medve, Birsalmás

Kóstolás

Világos sárgán csillogó.
Illatban a kellemes mentával indít, ami áthajlik egy tűzköves jellegbe.
A Furmintot kellemesen erősíti és egészíti ki a sauvignon blanc. Nagyon friss citrusos gyümölcsök sorakoznak fel az ízében licsi, ananász és mangó. A savak hosszú utóízzel gazdagítják.