Cuvée 11

Villány 2016

Merlot gerincű házasítás kékfrankos, cabernet franc és cabernet sauvignon színekkel. Rubinpiros, kicsit tintás bevillanásokkal, gyönyörű, könnyed, áttetsző textúra. Illatában búzavirágos, ízében tiszta, fahéj, szegfűszeg, aszalt szilva. Jól áll neki a hordó, de a fás jegyek végig finoman a háttérben maradnak. Melegség érzetet adó, kerek kortyú, bársonyos bor.

Összetétel: cabernet sauvignon,merlot,kékfrankos,cabernet franc
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 17-18 ℃
Alkohol: 14 %
Kiszerelés: 0,75 l
Részletek

Dűlők

A Villányi-hegység alapkőzete tömör mészkő, márga és dolomit, felső rétegében löszös agyaggal. Ez a kalciumgazdag lösz magasabb savtartalmú, élénk, gyümölcshangsúlyos és légies borokat ad, ahol pedig mészkővel keveredik, megjelennek Villány jól ismert tüzes-fűszeres jegyei is.

Szőlészet-Borászat

A gondosan válogatott szőlőt kíméletes roppantás után az évjárat lehetőségeinek megfelelően hosszabb, 35 napig héjon áztattuk, majd tartályban erjesztettük. Így hangsúlyozva a fajta elsődleges jegyeit.

18 hónapos tölgyfahordós érlelést kapott. (20-25 % új hordó).

Az év

2016-ban a kitavaszodás és a rügyfakadás a megszokott időben és ütemben zajlott. Az áprilisi lehűlés később viszont fagyot is hozott magával. A virágzást az időjárás viszontagságai már nem zavarták, így a terméskötődés is csodálatosan alakult. Telt és egészséges fürtökkel vártuk a zsendülést. Különösen nagy figyelmet fordítottunk a szőlőterületeink egészségi állapotának és a szőlő minőségének a megőrzésére. A meleg napsütés is jó hatással volt a színanyagok és a tanninok érettségére. A kierjedt borok élénk színekkel, kifinomult struktúrával, sok gyümölccsel, selymes tanninokkal és magas potenciállal kerültek hordóba.

Részletek

Megnevezés Bor
Sav 5,7 g/l
Alkohol 14 %
Összetétel: cabernet sauvignon,merlot,kékfrankos,cabernet franc
pH 3,53
Kiszerelés 0,75 l
Szüret kezdetének időpontja 2016-09-10
Palackozás 2018-05-20
Érlelés új és használt hordós érlelést kapott
Érlelési idő 15 Hónap
Dűlők Zuhánya, Makár

Kóstolás

Rubinpiros, kicsit tintás bevillanásokkal.
Illatában búzavirágos, ízében tiszta, fahéj, szegfűszeg, aszalt szilva.
Jól áll neki a hordó, de a fás jegyek végig finoman a háttérben maradnak.

Korábbi évjáratok

2013

2014