Chardonnay

Tokaj 2019

Halvány zöldes reflexű bor. Illatban alma és kiwi egészítí ki a fajtát. Szájban kedves, finom savak, és kellemes korty jellemzi a bort. Finom déli gyümölcsös aromák, és közepesen hosszú ízintenzitás, amelyben a papaya dominál.

Összetétel: chardonnay
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10 ℃
Alkohol: 13 %
Kiszerelés: 0,75 l
Részletek

Szőlészet-Borászat

Kézi szüretelést követően a szőlőt hűtöttük. A bogyózást-enyhe zúzást követően 2 órás cefreáztatás következett. A préselés kíméletes, alacsony nyomáson történt. Tartályban a kontrollált alkoholos erjedés, így hangsúlyozva ki a fajta elsődleges jegyeit.

Finomseprőn tartottuk 3 hónapig.

Kizárólag tartályos érlelést kapott.

Az év

A kiegyensúlyozott hideg telet száraz meleg március és április követte. A fakadás kicsit korán, április elején történt. Hajtás növekedés időszakban sok csapadék hullot, majd a fokozatos lehülés miatt a növekedés lelassult. A teljes Medve dűlőt bioba kezeltük. A sűrű nyári viharok következtében a Medve és az Istenhegy dűlők komolyabb jégverést kaptak. A medvében ez főként a sárgamuskotályt érintette. Szüretet normál időpontban kezdtük: augusztus 22 Chardonnay pezsgő és Pinot noir Blanc de noir alapanyagokkal. A pezsgőalapanyagok kitűnő egészségi állapotban lettek szüretelve. A borvidéken gyönyörű aszús évjárat volt a 2019. Kiváló minőségű alapbor alapanyagot tudtunk hozzá termelni a saját ültetvényeinkről. Október 16-án végeztünk a szürettel a Dorgó dűlőben, ahol késői szüretelésű édes alapanyagot gyűjtöttünk be.

Részletek

Megnevezés Bor
Sav 5,8 g/l
Alkohol 13 %
Összetétel: chardonnay
pH 3,62
Kiszerelés 0,75 l
Szüret kezdetének időpontja 2019-09-04
Palackozás 2020-02-06
Érlelés acéltartályban
Érlelési idő 3 Hónap
Dűlők Megyer

Kóstolás

​Halvány zöldes reflexű.
Illatban alma és kiwi egészítí ki a fajtát.
Finom déli gyümölcsös aromák, és közepesen hosszú ízintenzitás, amelyben a papaya dominál.

Korábbi évjáratok

2016

2015

2017

2018