Cabernet Sauvignon (p)

Villány 2015

Friss, szederillatot árasztó, gazdag illat. Kortyában gyümölcskavalkád, cseresznye, szilva, ribiszke, tiszta bársonyos tanninok, melyek markánsan kísérik végig a kortyot. Utóíze friss, hosszú édes, érett és hosszan tartó.

Összetétel: cabernet sauvignon
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 17-18 ℃
Alkohol: 14,5 %
Kiszerelés: 0,75 l
Részletek

Dűlők

Ördögárok

Mészkő altalajon lösz, helyenként vörösagyag. A dűlő hegy-völgy irányú sorai között nagy a szintkülönbség, a szőlő  valóságos katlanban érik, ami őrzi a meleget éjjel nappal, hatalmas mennyiségű férfias tannint generálva a borokban. A kadarka az a szőlőfajta, ami nem a tanninra építi a vonzerejét. Ezért olyan remek minőségű itt: telivér, gyümölcsös eleganciája mutatja legjobban a dűlő kvalitását.

Szőlészet-Borászat

A kézzel szüretelt gondosan válogatott szőlőt rövid ideig áztattuk. Ezt követően hordóban és tartályban történt az erjesztés és almasavbontás.

30 napos héjonáztatással hangsúlyoztuk a fajta vezető jegyeit.

15 hónapos tölgyfahordós érlelést kapott. (20 %-ban új hordó).

Az év

2015-re sok nedvesség maradt a talajban az előző évből, a tél enyhe volt. A tavasz nagyon rövid volt, mint az elmúlt években mindig, még májusban is visszahűlő idővel, de ez a virágzást végül nem zavarta meg, a fürtök laza szerkezetűek lettek. Nyáron és kora ősszel végig perzselő volt a forróság, száraz időszak köszöntött be, de az aszály tünetei nélkül, itt jöttek kapóra a télen a mélyebb talajrétegekben megmaradt víztartalékok. A jó termés mennyiségek hamar megmutatták magukat, korai szüretet vártunk, de a szeptemberi esőzések „normalizálták” a szedési ütemezést, és végül jó termésmennyiséggel, átlagon felüli minőséggel zártuk a szüretet. Jó szerkezetű, gyümölcsös, arányos borok születtek.

Részletek

Megnevezés Bor
Sav 5,1 g/l
Alkohol 14,5 %
Összetétel: cabernet sauvignon
pH 3,77
Kiszerelés 0,75 l
Szüret kezdetének időpontja 2015-10-16
Palackozás 2017-07-11
Érlelés új és használt francia hordókban
Érlelési idő 15 Hónap
Dűlők Ördögárok

Kóstolás

Bíbor, rózsaszínes szegéllyel.
​Friss, szederillatot árasztó, gazdag illat.
Kortyában gyümölcskavalkád, cseresznye, szilva, ribiszke, tiszta bársonyos tanninok, melyek markánsan kísérik végig a kortyot