Cuvée 113

Tokaj 2016

Furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, chardonnay, és  sauvignon blanc házasítása.Illatában licsi, maracuja, sárgabarack és töppedt szőlő szőlő, kotrtya dús, gazdag és hosszú, citrommal, naranccsal, ananásszal és kajszilekvárral. Ez a hihetetlen buja gyümölcsösség és a bor száraz eleganciája nagyszerű kontrasztot alkot.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12 ℃
Alkohol: 13,5 %
Kiszerelés: 0,75 l
Részletek

Dűlők

Vegyes, telepítések: 1950-2007

saját területeink több dűlőn

Szőlészet-Borászat

A kézzel szüretelt szőlőt néhány órás héjonáztatás után préseltük. Tartályban történt a kontrollált alkoholos erjedés, így hangsúlyozva ki a fajta elsődleges jegyeit.

Hordós és tartályos érlelést is kapott. Finomseprőn tartottuk a tartályos esetében  1 hónapig, a hordóban pedig 4 hónapig.  

Az év

A 2016-os évben az enyhe csapadékos telet követően hamarabb fakadtak az ültetvények. Tavasszal a hajtások növekedése korai fakadást követően lassú tendenciát mutatott. A nyár első fele meleg és száraz volt, később majdnem minden héten nagyobb mennyiségű csapadék hullott. Nyár végén kezdtük el a szüretet a Pinot noirral és a pezsgő alapborokkal. Önmagában az érettség, és az aromatika is kedvező az évjárat boraiban, de a 2016-os évet a könnyedebb műfajra hangoltuk. Bátran mondhatjuk, hogy a 2016-os év a pezsgő éve volt.

Részletek

Megnevezés Bor
Sav 5,9 g/l
Alkohol 13,5 %
pH 3,46
Kiszerelés 0,75 l
Szüret kezdetének időpontja 2016-09-12
Palackozás 2017-07-07
Érlelés hordós és tartályos érlelésű
Érlelési idő 4 Hónap
Dűlők Budaházi, Medve, Padihegy, Birsalmás

Kóstolás

Halványsárga
Illatában licsi, maracuja, sárgabarack és töppedt szőlő.
Kotrtya dús, gazdag és hosszú, citrommal, naranccsal, ananásszal és kajszilekvárral.