Cuvée 11

Villány 2014

Színe rubint vörös, fiatalos és élénk. Illatában fahéj, érett gyümölcs. Kortyában fekete ribizlivel és szederrel nyit, majd lassan a fűszerek is megjelennek. Játékos savak, szépen integrált fa, könnyed testtel és gyümölcsös lecsengéssel.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 17-18 ℃
Alkohol: 14 %
Kiszerelés: 0,75 l
Részletek

Szőlészet-Borászat

A gondosan válogatott szőlőt kíméletes roppantás után rövid ideig áztatjuk, majd tartályban erjesztjük. Így hangsúlyozva a fajta elsődleges jegyeit.

12 hónapos tölgyfahordós érlelést kapott. (20 % új hordó).

Az év

2014 enyhe telet hozott, ami előrevetített egy hűvösebb nyarat. A szezon elején, a rügyfakadás és hajtásnövekedés fázisában szépen, az elvárásoknak megfelelően alakult az időjárás, de az előző évhez hasonlóan hűvös, késői tavaszi idő alakult ki a virágzási időszak közepére. A nyár nagyon csapadékos volt. A rozé alapok és kékszőlők előszürete több kisebb hullámban történt. Az szeptember – októberi időjárás nem hozott nagy változásokat. A ritkán előbújó nap és esetenként langyos őszi idő ennek ellenére még sokat segített a későn érő és ellenállóbb cabernet fajtáknak. Így a beérkezett szőlő végül a rigorózus válogatás után tiszta, könnyű borok alapja lett. Reményeink szerint jó ívű, jó savú élénk és zamatgazdag borok születnek 2014-ből.

Részletek

Megnevezés Bor
Sav 5,9 g/l
Alkohol 14 %
pH 3,58
Kiszerelés 0,75 l
Szüret kezdetének időpontja 2014-09-23
Palackozás 2016-07-05
Érlelés új és másodtöltésű tölgyfahordóban
Érlelési idő 12 Hónap
Dűlők Zuhánya, Diósviszló, Ördögárok

Kóstolás

Rubint vörös színű.
Illatában fahéj, érett gyümölcs.
Kortyában fekete ribizlivel és szederrel nyit, majd lassan a fűszerek is megjelennek.

Korábbi évjáratok

2013