Chardonnay

Tokaj 2016

Illatában zöldcitrom és alma, kortyában kedves, harmonikus savak kamillával és szép ásványos jegyekkel. Friss, feszes és üdítő.

 

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10 ℃
Alkohol: 13 %
Kiszerelés: 0,75 l
Részletek

Szőlészet-Borászat

A kézzel szüretelt szőlőt néhány órás héjonáztatás után préseltük. Tartályban és hordóban történt a kontrollált alkoholos erjedés, így hangsúlyozva ki a fajta elsődleges jegyeit.

A tétel 41 %-a rövid, 3-4 hónapos hordós érlelést kapott.

 

Az év

A 2016-os évben az enyhe csapadékos telet követően hamarabb fakadtak az ültetvények. Tavasszal a hajtások növekedése korai fakadást követően lassú tendenciát mutatott. A nyár első fele meleg és száraz volt, később majdnem minden héten nagyobb mennyiségű csapadék hullott. Nyár végén kezdtük el a szüretet a Pinot noirral és a pezsgő alapborokkal. Önmagában az érettség, és az aromatika is kedvező az évjárat boraiban, de a 2016-os évet a könnyedebb műfajra hangoltuk. Bátran mondhatjuk, hogy a 2016-os év a pezsgő éve volt.

Részletek

Megnevezés Bor
Sav 5,6 g/l
Alkohol 13 %
pH 3,54
Kiszerelés 0,75 l
Szüret kezdetének időpontja 2016-08-31
Palackozás 2016-07-28
Érlelés fahordóban és tartályban erjedt
Érlelési idő 3-4 Hónap
Dűlők Megyer, Padihegy, Birsalmás

Kóstolás

Halvány sárga.
Illatában zöldcitrom és alma.
Kortyában kedves, harmonikus savak kamillával és szép ásványos jegyekkel. Friss, feszes és üdítő.

Korábbi évjáratok

2015