Chardonnay+

Tokaj 2012

Száraz Chardonnay válogatás, kamilla és körte illattal, a szájban gyömbér és tárkony dominanciával.

Gazdag ásványosságát finom hordóaromák keretezik, kortya telt és hosszú.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10 ℃
Alkohol: 14 %
Kiszerelés: 0,75 l
Részletek

Szőlészet-Borászat

A kézi szüretelést követően bogyóztuk a termést, majd és néhány órás cefreáztatást követően préseltük. Ülepítés után fajélesztős beoltás következett, fahordóban és tartályban  18 C-on erjesztettük. Finomseprőn tartottuk, a tartályos esetében  2 hónapig, a hordóban pedig 7 hónapig. A kétszer fejtett bort május elején házasítottuk. A teljes tételt palackozásig acéltartályban tároltuk.

 

 

Az év

Szokatlanul száraz évvel lepett meg minket 2012. A virágzás időben és optimális körülmények között ment végbe. Jelentősebb fertőzések nem voltak a szőlőben, így a termés is szépen fejlődött. Az augusztusi forróság hatására az érés olyan mértékben felgyorsult, különösen a chardonnay, Sauvignon Blanc és a Pinot Noir esetében, hogy augusztus utolsó hetében el kellett kezdenünk a szüretet. Végül a tokaji fajták is sorra kerültek, amelyek szüretjét október elejére fejeztük be.

Részletek

Megnevezés Bor
Sav 6,1 g/l
Alkohol 14 %
pH 3,35
Kiszerelés 0,75 l
Szüret kezdetének időpontja 2012-10-04
Palackozás 2013-07-01
Érlelés hordóban erjedt
Érlelési idő 7 Hónap
Dűlők Megyer, Padihegy

Kóstolás

középsárga
Kamilla és körte.
A szájban gyömbér és tárkony.