Cabernet Franc

Villány 2011

Mélyvörös, majdnem fekete. Orrában áfonya, szilva és szeder finom őrölt fahéjjal, trüffelkrémmel, kakaóval. Sokrétegű, némi levegő után a második kortyban már a vörösbogyós gyümölcsök is versenybe szállnak. A bujaságig telt, kerek, húsos bor, lendületes és jól strukturált.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 17-18 ℃
Alkohol: 14,5 %
Kiszerelés: 0.75 l
Részletek

Szőlészet-Borászat

A kézzel szüretelt gondosan válogatott szőlőt rövid ideig áztattuk. Ezt követően hordóban és tartályban történt az erjesztés és almasavbontás.

30 napos héjonáztatással hangsúlyoztuk a fajta vezető jegyeit.

19 hónapos tölgyfahordós érlelést kapott. (38%-ban új hordó).

 

.

Az év

A 2011-es év maga volt a terápia 2010 és 2009 után. A fiatal telepítések egyenetlen tőkéi is végre beértek, megerősödtek és magukra találtak. Jó időben történt a rügyfakadás. Változatos, esővel tarkított volt a tavasz, aztán beköszöntött a jó idő. Ez “meghúzta” a szőlőt a korai hajtásnövekedés fázisában, közben pedig elegendő nedvesség maradt a talajban a fejlődéshez. A folytatás is ötcsillagos volt, napsütéses és szellős idő a virágzáskor. A hosszú periódus alatt az egyes szőlőfajták szépen kötődtek, előrevetítve a jó szüret lehetőségét. A július közepi zsendülés indulásától az érés kiegyenlítetten haladt. A hónap utolsó hete szeles volt, ami enyhe vízhiányt idézett elő. A hosszú, meleg nyárutó az éjjel már hűs októberrel együtt nagyot alkotott: november elejére végeztünk a szürettel és nem akármilyen minőség került feldolgozásra.

Részletek

Megnevezés Bor
Sav 6 g/l
Alkohol 14,5 %
pH 3,62
Kiszerelés 0.75 l
Szüret kezdetének időpontja 2011-10-20
Palackozás 2013-06-01
Érlelés Új és használt francia hordókban
Érlelési idő 19 Hónap
Dűlők Makár, Ördögárok, Kopár

Kóstolás

Mélyvörös, majdnem fekete.
Orrában áfonya, szilva és szeder finom őrölt fahéjjal, trüffelkrémmel, kakaóval.
Sokrétegű, némi levegő után a második kortyban már a vörösbogyós gyümölcsök is versenybe szállnak.

Díjak

Díjaink

Korábbi évjáratok

2008