eskuvo_nyito

Esküvő a borászatban

Az esküvők igazi ünnepet jelentenek számunkra, hiszen tudjuk, milyen sokat jelent ez a nap két ember életében.

Nagy örömünkre csapatunk tagjai közül is sokan választották egybekelésük helyszínéül borászatunkat és családunk is több csodálatos, boldog pillanatot élt meg itt eljegyzési ebédtől a leánybúcsúig, leánykéréstől az esküvőig.

Kollégáink örömmel hallgatják meg az álmokat és terveket, szívesen mutatják be az épületet és lehetőségeit, szeretnek rajzolni, mérni, menüt írni, nem ijednek meg a szokatlan ötletektől és van türelmük a részletek kidolgozásához.

Modern és tágas borászatunk levegős, magas, rendkívül jól dekorálható, több, lazán egybefüggő térrel, amely remekül alakítható az egyéni elképzelésekhez.

Szeretnénk, ha pozitív energiákkal teli, szép időt töltenének nálunk már az előkészületek idején is és a lehető legnyugodtabban, oldottabban jutnának el a Nagy Napig.

Cserébe mindössze azt kérjük, látogassanak el hozzánk és fogadják szeretettel, amit itt találnak: Villányt, ezt az ékszerdoboz települést, a dűlők illatát, a természet közelségét, a jó bort és az őszinte, finom szezonális konyhát.

Szeretettel várjuk Önöket:
a Sauska család és a borászat csapata

Helyszíneink

A borászat előtti közvetett tér

Alapterület:320 m2 köves + 120 m2 füves
Max. létszám:200 fő
Funkció:Vendégek fogadása, fogadó italok felszolgálása könyöklőkkel
Egyeb:Részben fedett. Ideális a pár érkezésére, gépkocsival behajtható.
Alaprajz:LETÖLTÉS

Kis kóstolóterem

Alapterület:48 m2
Max. létszám:12 fő
Funkció:Powder-room, öltöző, gyerekvigyázó.
Egyeb:Közvetlen kapcsolat a konyhával.
Alaprajz:LETÖLTÉS

Terasz

Alapterület:270 m2 + 200 m2
Max. létszám:150 fő
Funkció:Polgári szertartás, koktélparty
Egyeb:Kilátással a Szársomlyóra és a borászat környező dűlőire. Részben fedett. Közvetlen kapcsolat a kóstolóteremmel és a konyhával.
Alaprajz:LETÖLTÉS

Felső manipulációs tér

Alapterület:170 m2
Max. létszám:100 fő
Funkció:Vendégek fogadása, fogadó italok felszolgálása könyöklőkkel, lounge, koktélparty,esküvői ebéd, vacsora
Egyeb:Fedett. Közvetlen átjárás a feldogozó felé.
Alaprajz:LETÖLTÉS

Feldolgozó

Alapterület:425 m2
Max. létszám:200 fő
Funkció:Esküvői ebéd, vacsora élő zenekarral, táncparkettel
Egyeb:Az épületen belül kizárólag itt van lehetőség dohányzó lounge kialakítására! Közvetlen kapcsolattal a felső manipulációs tér felé.
Alaprajz:LETÖLTÉS

Kóstolóterem

Alapterület:122 m2
Max. létszám:48 fő jelenlegi állapotban, 60 fő a jelenlegi állapot megbontásával
Funkció:Leánybúcsú, legénybúcsú, koktélparty, esküvői ebéd, vacsora
Egyeb:Közvetlen kapcsolat a terasszal és a konyhával.
Alaprajz:LETÖLTÉS
269

Vendeglátás

Séfünk, Bicsár Attila, az évszak friss alapanyagai és valamennyi személyes preferencia figyelembevételével ad egyedi menüajánlatot svédasztalos tálalásban 200, tányérszervíz esetén pedig maximum 100 főig.

Borászatunk valamennyi tokaji és villányi bora vendégeink rendelkezésére áll az ünnepi menü italsorának megkomponálásához, melyben borászaink örömmel segítenek.

Az egyéb égetett szeszeket, söröket, és alkoholmentes italokat kérésre a kívánt kombinációban és mennyiségben szerezzük be.

Néhány mintamenü megvalósult esküvőinkről:

Júliusi polgári szertartás svédasztalos vacsorával és borbárral

Szertartás előtt bodzalimonádé, Sauska villányi rozé és tokaji furmint, sós aprósütemény és tramezzini szendvicsválogatás, a szertartást követően pezsgő.

A menü:

Előételek: mozzarella paradicsommal / pármai és házi sonka & sárgadinnye /füstös padlizsánkrém / házi focaccia és kenyér

Grillvariációk: tanyasi csirkemell / marharostélyos / sertés szűzpecsenye / szószok / mártások /salátabár / rozmaringos tepsis burgonya / grillezett zöldség

Desszert: túrós -vaníliás mascarpone krém / idénygyümölcsökkel

Éjféli snack: Tortilla válogatás (húsos, zöldséges, sajtos) csípős paradicsomos, citromos-olíva olajos mártásokkal.

Augusztusi esküvői vacsora tányérszervizzel és borajánlattal

A menü:

Üdvözlőital: Sauska Tokaji Gyöngyözőbor 2013

Vendégváró falatok: házisonkás, lazacos, tonhalas, sajtos, zöldséges szendvicsek

Gőzölt spárga házisonkával, hollandi mártással / Villányi Chardonnay 2011

Marhahúsleves esszencia/ Siller 2011

Erdeigombás rizottó /Tokaji Cuvee 113 2012

Balatoni fogas paprikakrémen kerti zöldségekkel / Tokaji Furmint 2011

Zsályás olaszsonkás borjú medvehagymás törtburgonyával, vajmártással/ Cabernet Sauvignon 2011

Vaníliás túrókrém friss eperrel

Kávé

Menyasszonyi torta / Late Harvest Tokaji Cuvée 2003

Szeptemberi polgári szertartás svédasztalos vacsorával és borbárral

A szertartás előtt villányi gyöngyözőborok, bodzalimonádé, villányi rozé, tokaji furmint és ásványvíz, azt követően Sauska Extra Brut pezsgő és rosé pezsgő.

A vacsora kezdetéig svédasztalon kínálunk bodzalimonádét, rozét, sós aprósüteményeket, tramezzini szendvicsválogatásunkat.

A menü:

Olasz sonka sárgadinnyével

Marhahúsleves gazdagon

Erdeigombás rizottó hízott kacsamájjal

Rozéra sült libamell forrázott zöldségekkel, vajas pürével

Vaníliás pohárkrém idénygyümölcsökkel.

További információk

Kapcsolat és időpontegyeztetés:

Nagypál Judit – irodavezető nagypal.judit@sauska.hu

Köszönet a fotókért:

Jaksa Tímea – savethedate.hu

Így történt...

„Sziasztok! Már egy hónapja, hogy lezajlott az esküvőnk, a mi eddigi életünk legfontosabb napja. Lassan kezdünk felocsúdni az “álomból”, visszaértünk a rövid nászútunkról, beköszöntöttek újra a hétköznapok. Innen visszatekintve talán még jobban látjuk, mennyire szuper nap is volt a június 21-e.

Számunkra a Sauska pincészet már az esküvő előtt is különleges hely volt, már azóta, amióta először közösen ott jártunk. Akkor még álmodni sem mertük, hogy ott tarthatjuk majd egyszer a lagzinkat. Mégis, amikor 2013 nyarán felmerült az ötlet, hogy az épülő csarnokban ünnepelhetnénk, nagyot dobbant a szívünk.

A terasz, a rozétok, a welcome-falatok, az allergiásoknak készített isteni gyümölcssaláta, a fenomenális bodzaszörp és nem utolsó sorban a fantasztikus naplemente hihetetlenül szép kezdetete volt a lagzinak. Mindenki el volt ájulva! Mi magunk is próbáltunk néha-néha kiszakadni a fotózások, köszöntések forgatagából ill a feszített menetrendből, hogy legalább egy-egy pillanatra átélhessük ezt az élményt – mert minden úgy volt, ahogy megálmodtuk…

Köszönjük, hogy már szerdától a rendelkezésünkre állt a csarnok, hogy minden elemet, amit Szilvi kért, használhattunk és hogy 24 ezer palack rozét felpakoltatok nekünk a bár mögé… Elképesztő látvány volt.

Tudom, hogy Gergő, az “agyadra mentünk” az allergialistánkkal és az extra kéréseinkkel az utolsó két hétben! Magunk sem gondoltunk, hogy ilyen hosszú lesz a lista és sajnos pár dolog nekünk is csak az utolsó pillanatban jutott eszünkbe. A vacsora isteni volt, a sajtasztalt néhányan elég gyakran látogatták:)…A borokról pedig talán nem is kell külön beszélnünk, fantasztikusak voltak, mint mindig.

A személyzetről viszont szeretnénk külön beszélni: külön köszönet azért, hogy bárkihez fordultunk is bármivel, mindenki kedves, segítőkész, profi volt. A pincérek figyelmesek voltak, közvetlenek a vendégekkel. Köszönjük, hogy reggelig ott voltatok, mindenben segítettetek és bírtátok velünk a mulatság végéig, napfelkeltéig…

Az az utolsó fél óra a leggyönyörűbb pillanatok közé tartozott. Napfelkeltét nézni a Sauska- birtokról, az esküvői dekoráció látványa a hajnali fényben…És Kopár Merlot korán reggel. Felejthetetlen.”

Zs&E.

2014. nyarán