Cuvée 107

Tokaj 2013

Hárslevelű és chardonnay házasítása. Illatában friss zöld fű, szőlővirág és zöld alma, kortyában egyszerre frissítő mineralitás és teltség, sáfrány, sütőtök és grillázs ízjegyekkel, hosszú lecsengéssel.
 

Varietal composition: chardonnay,hárslevelű
Recommended drinking temperature: 12 ℃
Alcohol content: 13,5 %
Bottle size: 0,75 l
Details

Winemaking

A kézi szüretelést követően bogyóztuk a termést, majd és néhány órás cefreáztatást követően préseltük. Ülepítés után fajélesztős beoltás következett. Az alapborokat fahordóban erjesztettük. Hét hónapig volt finomseprőn, közben heti két alkalommal battonage-t végeztünk. A kétszer fejtett bort május elején házasítottuk. Palackozásig acéltartályban tároltuk. A teljes tétel 80 %-ban almasavbontott.

The Year

Winter was long and cold to the extremes, with the lowest temperature of -20 ºC (-4 F) several times. The cold pushed the bud break to the second half of April and prolonged blooming. Tropical summer followed with very little rain. Harvest started early October (Chardonnay, Sauvignon Blanc) giving enough time for Furmint and Hárslevelű to ripe slow and evenly which resulted awesome acid-sugar balance by October. After the last few vintages poor in botrytis we had the pleasure of harvesting some great quality Aszú. We are thrilled to be able to make sweet wine again!

Details

Type Bor
Acidity 6,3 g/l
Alcohol content 13,5 %
Varietal composition: chardonnay,hárslevelű
pH 3,36
Bottle size 0,75 l
Beginning of harvest 2013-09-12
Bottling date 2016-07-07
Vinification fahordóban erjedt
Ageing time 7 Month
Vineyards Megyer, Úrágya

Tasting

Halvány szalmasárga.
Illatában friss zöld fű, szőlővirág és zöld alma.
Kortyában egyszerre frissítő mineralitás és teltség, sáfrány, sütőtök és grillázs ízjegyekkel, hosszú lecsengéssel.

Earlier vintage(s)

2011