Termőterületeink / Villány
Borászat Villány

-A birtok méretének megfelelő optimális feldolgozókapacitás annak érdekében, hogy ne kelljen (például hely- vagy eszközhiány miatt) kompromisszumot kötni a szüreti időpont megválasztásában.

-Évi 7000 hektoliter bor előállítására alkalmas feldolgozó, melyben a területek, fajták mennyiségéhez igazodóan tudjuk kiválasztani a 20-250 hl-ig terjedőerjesztő tartályainkat.

-Erjesztési lehetőségeinket színesítettük: lehetőségünk van nagyjából 100 db fahordóban való erjesztésre és speciális gömb alakú kerámiákat is tudunk felhasználni a borkészítés folyamán.

-Prémium területekről származó fürtöket a megszokott szüretelő ládánál kisebb M10-es rekeszbe szedjük, ennek segítségével lehetőség van előhűtésre és hidegen, kíméletesebben történő egész, épp fürtök feldolgozásra is.

-1500 db 225 literes hordónak helyt adó fahordós pince.

-A szüret idején a beérkező szőlő többszöri kézi és gépi válogatáson megy keresztül: a tartályba már nem kerülhet oda nem való anyag, kocsány, éretlen, vagy éppen túlérett szőlő. Kompromisszum nélkül csak a legmagasabb minőségű alapanyag kerül a cefrébe.

-Ahogy a szőlőterületeinken, úgy a borászatban a feldolgozás is a környezettudatosság jegyében zajlik.

-A három szinten történő feldolgozást a gravitáció is segíti, a préselést kíméletes technológiával, egy nagyméretű kosárpréssel végezzük.

-Tartályok egészben és részlegesen is hűthetőek és fűthetőek, valamint az almasavbontás hatékonyságának növelése érdekében fűthető/ hűthető a fahordós pince is.

-A borok minimum három évig szárított tölgyből készült magyar és francia hordókban érnek. Minden dűlőt és tételt  külön kezelünk, fejlődésüket napi rendszerességgel figyeljük és dokumentáljuk.

 

 

Termőterületeink / Tokaj
Borászat Tokaj

– Három szinten használhatóak ki a gravitáció adta lehetőségek, amely a kapcsolódó technológiai lépéseket nagyban leegyszerűsíti.

– A pince tartályos erjesztőkapacitása 1000 hl, illetve hordóban 550 hl.

-Feldolgozó kapacitásunk illeszkedik a területeink méretéhez, így 400 – 7000 kg-ig könnyen, és szakmailag precízen tudunk egy-egy parcellát préselni.

-Bortípustól függően fürtösen, bogyózva, valamint bogyózva-áztatva nyerjük ki a mustot.

– A dűlőink változatosságához igazítva a borokat kisméretű tartályokban, illetve hordókban (230-500 literes) erjesztjük.

– Az egyszerűbb, frissebben piacra kerülő tételek tartályban erjednek, és csak részben kapnak fahordós érlelést.

– Az érlelő pince befogadóképessége 200 db hordó. Döntően magyar és francia hordókkal dolgozunk. A hordók kiválasztása folyamatos, ahol elsődleges szempont az a plusz íz többlet, amely a borral a legharmonikusabban társul.Nem a márka után megyünk, hanem a csapatunk érzékszervi bírálata a döntő. Minden tételt külön kezelünk, fejlődésüket napi rendszerességgel figyeljük és dokumentáljuk.

-2011-ben kezdtük meg a pezsgőgyártást, ahol egyértelműen a tradicionális eljárás mellett tettük le a voksunkat, így ennek a szellemében követjük a művelési és technológiai lépéseket.

Dűlő, pince, hordó, palack