September 1, 2017

Pasztellsárga, ezüstös bevillanásokkal. Illatában dús, fehérhúsú gyümölcsök, körte és őszibarack. Mezei virágok és a Tokajra annyira jellemző aszalt kajszibarack, meg friss zöldfűszerek követik.  Kortya friss, feszes és hosszú: a furmint szépen vezeti a pezsgő savgerincét, amelyhez elegánsan és mértékkel társul a hárslevelű és a chardonnay.

Buborékképződése intenzív, apró szemű és hosszan tartó.

Tradicionális módszerrel készült pezsgőnkhöz a szőlőt 100%-ban tokaji területeinkről szüreteltük, elsősorban a Medve-, Birsalmás, Úrágya és Istenhegy-dűlőkből, valamint a kiemelkedő adottságokkal bíró Padihegyről.

Tokaji furmint (50%), valamint hárslevelű (25%) és chardonnay (25%)  házasítása.

A szőlőt egészfürtös préseléssel dolgoztuk fel.

Dosage: 6 gr/l.

Pezsgőnk több mint 20 hónapig érett palackban.